Möten
En gång om året anordnar TNNR ett Nashrally till vilket alla medlemmar är välkomna, med eller utan gammal bil. Träffen förläggs som regel till den första weekenden i augusti och Finland, Norge och Sverige turas om att stå som värd och svara för alla arrangemang som härbärge, utflykts mål under rallyt, lördagens festmiddag och andra planerade aktiviteter.
Weekenden inleds med att deltagarna anländer under fredagen framåt eftermiddagen. Sedan man ordnat med praktiska detaljer som incheckning och garagering ägnar man kvällen åt trevlig samvaro vid grillen. Glada återseenden, nya kontakter och mycket att prata om och titta på!
MÖTEN
2019 Sverige - Hillared
Välkommen till årets upplaga av Blommor & Bil i Hillared 27/4 2019!
Här finner ni mängder av vackra veteranare att beskåda och beundra

>>Läs mer


2019 Norge - Furustrand
Rambler & AMC Club of Norway invite all Rambler/AMC friends to
EUROMETT 2019 NORWAY in Tönsberg 16-20 August 2019

>>Läs mer


2016 Sverige - Ulricehamn
I år är det 100 år sedan Nash Motors Corporation registrerades den 29 juli 1916. Samtidigt har The Nordic Nash Register 40-årsjubileum. Det firar vi den 28-31 juli tillsamman med Svenska AMC/Rambler Sällskapet (SARS) med ett möte som, jubileet till ära, är en dag längre än vanligt.

>>Läs mer


2007 Sverige - Vida Vättern
Vida Vättern är ett av Sveriges första motell och därmed en passande bas för gamla Nashar att träffas på. Den särpräglade naturen vid Vätterns västra sida med sina vackra vägar gjorde rallyt till en skönhetsupplevelse av stora mått. Grännas pittoreska torg fick äran hysa våra bilar under ett spännande besök på Andrée-museet innan värdshuset Wätternhästen i Hästholmen intogs för en god lunch. Färden gick vidare på slingrande och backiga vägar upp på Omberg där en vacker utsikt över Vänern avnjöts. Väversunda kyrka med anor från 1100-talet, Ruinerna efter Alvastra kloster grundat 1143 och slutligen Rökstenen med världens längsta runinskrift besöktes.

>>Läs mer


2005 Finland Pälkänä
Våra finska vänner bjöd på ett späckat evenemang. Ett tiotal fordon med förväntansfulla rallydeltagare åkte i lugn takt genom det natursköna Kangsala med ett första stopp för att besöka utställningen Aces of the Road på Mobilia Trafikmuseum som är det största i sitt slag i Norden med inriktning på automobil- och väghistoria. Lunch på Syrjynens strutsfarm (ja, vi åt dem - strutsarna alltså) och sedan besök på bilmuseet i Vehoniemi med sin imponerande samling bilar och mc. Avslutande middag med prisutdelning och baluns till enmansorkester spelande finsk tango. Söndagen ägnades en tur till Rönnviks vingård för vinprovning och utsökt lunchbuffé.

>>Läs mer


2001 Finland - Järvenpää
Årets träff hölls i Järvenpää, Finland strax norr om Helsingfors. Värdar för träffen var familjerna Immonen och Salama. Utgångspunkten för träffen var hotell Rivoli där vi samlades redan på fredagskvällen för att beundra de finska vagnarna som kommit dit. Samtidigt hade vi korvgrillning vilket smakade bra efter dagens strapatser. På lördagen bar det i väg på en rundresa kring Järvenpää. Första besöket var ett luftvärnsmuseum där vi förutom en intressant beskrivning av finsk krigsutrustning också fick en initierad genomgång av förhållandena under ryssarnas angrepp på Helsingfors under 1944.

>>Läs mer


2019 Sverige - Karlstad
På Sola Springmeet, Karlstad, kommer vi att ha egen plats där vi presenterar våra fordon och våra föreningar. MISSA INTE DETTA!
Vecka 23 Lördag 8’e Juni är det som vanligt dags för Värmlands största fordonsutställning.>>

>>Läs mer


2008 Finland - Messilä
Våra finska vänner gjorde ett lyckat val då man bestämde sig för Messilä nära Lahti som plats för sommarens Nashmöte. I dubbel bemärkelse skulle det visa sig. Dels bjöd omgivningarna på en vacker natur att färdas i med många sevärdheter, dels hade Indianfolket också valt platsen för en stor sammankomst med motorcyklar från hela världen.

>>Läs mer


2006 Norge - Tönsberg
Trakterna kring Tönsberg i Vestfold Fylke utgjorde platsen för årets rally med förläggning i Flyvekaféen intill det närliggande flygfältet. Glädjen att återse varandra gick inte att ta miste på. May och Tor Stranger-Johannessen omsorger bäddade för att en familjär känsla snabbt infann sig. Första anhalt var Vestfold Fylkemuseum med sevärdheter som ett mer än tusenårigt vikingaskepp och en utställning över valfångst. Ett intressant besök på Eidsfoss Verk vidtog efter en tur i de vackra omgivningarna. Bruket producerade en gång i tiden konstfullt utförda spisar, ugnar och andra ting i gjutjärn. Efter lunchuppehåll och rundvandring i den gamla bruksmiljön for vi "hem" för en mysig kaffestund i Mays och Tors trädgård. Avslutande middag på Flyvekaféen.

>>Läs mer


2004 Sverige - Eskilstuna
Detta år firade TNNR 30-årsjubileum och evenemanget gick av stapeln i Eskilstuna med Bolinder-Munktell-museet som bas.

Ett jubileum bjuder ju alltid på lite extra och osedvanligt många deltog. Två ekipage kom den långa vägen från Finland. Det var Anita och Ilkka Immonen i en Nash Big Six Convertible Sedan från 1933 och Anneli och Kalevi Hauvonen i en LaFayette 3718 från 1937. Minstingen i årets rally, en Metropolitan från 1961, hade längsta resvägen. May och Tor Stranger-Johannesen körde sin Metropolitan ända från Tveite i Norge. Georg Magnusson och Agneta Lindquist från Linköping kom i sin magnifika Nash 494 Twin Ignition Eight. En 7-sitsig sedan med rak åtta och dubbeltändning. Ledsamt nog fick den lov att vila under rallydagen på grund av ett skadat vattenpumpslager.

>>Läs mer


2002 Sverige - Nora
Det ble opplevelser av det helt store i Bergslagen, hvor Kent Agdestein, Lars Adolfsson og Christer Søderberg hadde lagt opp til - i dette interessante området av gammel industri og rundt det som etter hvert ble deres kultur. En grundig gjennomgang av fire områder som ”Bergmansgården”, Schweizeriet, Nora Bergslags Veteran-Järnväg, Pershyttan og Statshotellet, på veier som i sin tid ble anlagt til nytte for transport av hva området gav av produkter som trevirke, kull, malm av ulike slag – kanskje helst jern.

>>Läs mer


2000 Norge - Tönsberg
Den 4-6 augusti var som brukligt helgen för nashmötet, denna gång hade vi samlats i Norge närmare bestämt i Tønsberg strax syd om Oslo. Som vanligt träffas vi på fredagen med informell aktivitet, efter en mall som Johnnny Dahlberg skapat, d v s korvgrillning och allmän gemenskap i väntan på att förhoppningsvis många Nashvagnar skall dyka upp.

>>Läs mer