2004 Sverige - Eskilstuna
Detta år firade TNNR 30-årsjubileum och evenemanget gick av stapeln i Eskilstuna med Bolinder-Munktell-museet som bas.

Ett jubileum bjuder ju alltid på lite extra och osedvanligt många deltog. Två ekipage kom den långa vägen från Finland. Det var Anita och Ilkka Immonen i en Nash Big Six Convertible Sedan från 1933 och Anneli och Kalevi Hauvonen i en LaFayette 3718 från 1937. Minstingen i årets rally, en Metropolitan från 1961, hade längsta resvägen. May och Tor Stranger-Johannesen körde sin Metropolitan ända från Tveite i Norge. Georg Magnusson och Agneta Lindquist från Linköping kom i sin magnifika Nash 494 Twin Ignition Eight. En 7-sitsig sedan med rak åtta och dubbeltändning. Ledsamt nog fick den lov att vila under rallydagen på grund av ett skadat vattenpumpslager.
Märta och Gunnar Eriksson dök troget upp i sin Nash 3520 Advanced Six Sedan. En annan flitigt deltagande Nash är ju Kent Agdesteins 440 Special Six från 1929, så även denna gång.

Trettiotalsvagnarna representerades av Berit och Kjell Gustafssons 1937 års Nash 3728 Ambassador Six och fyrtitalet av två 47:or. Den ena en 4740 Nash "600" Trunk Sedan körd av Bo Nordström, den andra Hans Anderssons 4763 Nash Ambassador Brougham.

Fredagskvällens grillparty invid slussen utanför Bolinder-Munktellmuseet bjöd både på korv, öl och vattenbalett. Jubileet till ära videofilmades denna och hela mötet finns på en DVD som kan beställas hos TNNR till självkostnad. Där kan man även se det celebra besök vi fick innan festmåltiden avnjöts - Charles W Nash dök upp reinkarnerad och blev intervjuad av Christer Söderberg.

Videon visar bl a besöket på Sörmlandsgården och förmiddagskaffet i rustik bondmiljö och den intressanta Sigurdsristningen från 1000-talet som illutrerar den blodiga sagan om Sigurd Fafnesbane: Sigurd sticker sitt svärd i Fafners buk för att komma åt ormens skatt. Sigurd dräper dvärgen Regin som smidit svärdet och lastar skatten på hästen Grane och rider iväg.

Så kom vi till Sundbyholm där lunchen väntade på slottet.

En busstur med Lista Omnibustrafiks buss till Torshälla bjöd vår Nash-broder Kjell Gustafsson på i sin utsökt fint renoverade veteranbuss, en Volvo med Katrineholmskaross. Vi kom att göra en nostalgitripp genom det fagra Sörmländska landskapet och i Torshälla passade vi på att se på glasblåsning och dricka eftermiddagskaffe i tingshuset.

Så avslutades utflykten med ett besök på Bolinder-Munktell-museet. Och så jubileumsmiddagen förstås - med Charles W.
Foto: Kalevi Hauvonen